Hymer
44 jaar
home / Showroom / HYMER B-Klasse ModernComfort T

HYMER B-Klasse ModernComfort T

v.a. €119.590
HYMER B-Klasse ModernComfort T

HYMER B-klasse ModernComfort T –Innovatief, veilig en licht

Lichte, stabiele voertuigopbouw met extra veiligheid en comfort – dat is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen Mercedes-Benz en HYMER. De nieuwe HYMER B-klasse ModernComfort T is de eerste half-integraal wereldwijd met de combinatie van het nieuwe Mercedes-Benz-Sprinter-motorrijtuig en het door HYMER zelf ontwikkelde en bekroonde SLC-chassis. Door de uiterst lichte en stabiele opbouw evenals de extra veiligheid en het rijcomfort bent u met deze sportief-elegante begeleider op elke reis altijd een etappe vooruit – en dat zelfs zeker onder de grens van 3,5 ton.


Automotive buitendesign ontmoet modern interieurconcept

Uiterlijk overtuigen de modellen van de HYMER B-klasse ModernComfort door hun erg automotive look. Daarbij valt de centrale, hoogwaardige en zwart glanzende radiateurgrill met optionele details in chroom meteen op. Ook de led-mistlampen met geïntegreerd bochtlicht passen harmonieus in de vormgeving van de voorzijde. De zichtbare garagekast in zwart diffuser-voorkomen onder de achterlichten kopieert het design van de voorzijde en creëert zo een harmonieuze, sportief-elegante indruk bij het hele voertuig.

Kenmerken

Merk & type HYMER B-Klasse ModernComfort T
Merk chasis Mercedes
Soort Half-integraal
Gewichtsklasse 3.500 - 4.500 kg
Maximaal aantal slaapplaatsen 5
Lengte 6.99 - 7.39 m
Breedte 2.29 m
Hoogte 2.96 m

Bent u op zoek naar een half-integraal met een erg lichte en stabiele opbouw en bovendien veel veiligheid en rijcomfort? Dan is de sportief-elegante HYMER B-klasse ModernComfort T geknipt voor u en bent u op elke grijs gegarandeerd een etappe vooruit.

Standaard wordt de HYMER B-klasse ModernComfort T met een witte cabine en witte opbouw geleverd.


Zijaanzicht bestuurderszijde: de HYMER B-klasse ModernComfort T

Opvallende Mercedes-aanblik in combinatie met betrouwbare camperopbouw: in de half-integraal HYMER B-klasse ModernComfort T.


De zichtbare garagekast in zwart diffuser-voorkomen onder de achterlichten kopieert het design van de voorzijde en creëert zo een harmonieuze, sportief-elegante indruk bij het hele voertuig. De kenmerkende verlichting met de drie balken van het HYMER-logo is voorzien van multifunctionele achterlichten in led-hybridetechnologie, die zelfs bij slecht zicht heel goed herkenbaar zijn.

Met een vrije opening van tot wel 99 x 123 cm biedt de garage achterin de HYMER B-klasse ModernComfort T veel opbergruimte voor alles, wat u onderweg nodig heeft. Het schappensysteem biedt extra ruimte voor spullen die men vaak nodig heeft.


De garage met een standaard draagvermogen van 350 kg (optioneel 450 kg) kunt u gemakkelijk langs beide kanten laden, aangezien deze in de fabriek voorzien is van grote garagedeuren links en rechts.

Het ruime laadvak in de dubbele bodem is gemakkelijk van buiten te bereiken via een grote klep.

De ruime dubbele bodem van het HYMER SLC-chassis van 36 cm hoog biedt voldoende plaats om alle technische onderdelen zoals installaties, elektronica, verwarming, evenals vers- en afvalwatertank veilig en geïsoleerd tegen koude onder te brengen.


Het laadvak met 167 l opbergruimte is zowel van buiten als van binnen gemakkelijk toegankelijk.

Ruime keldervakken in de dubbele bodem breiden de opbergruimte in de HYMER B-klasse ModernComfort enorm uit.


Ook de vers- en afvalwatertank zijn geïsoleerd, verwarmd en gemakkelijk toegankelijk langs binnen in de dubbele bodem van de HYMER B-klasse ModernComfort. Zo is de camper ook geschikt voor hartje winter.

Woonvoorziening

Het interieur van de HYMER B-klasse ModernComfort ziet er modern, fris en nobel uit en bezorgt u een erg open en weids gevoel voor ruimte. Dat is te danken aan het nieuwe ruimteconcept met ietwat schuine plaatsing van de meubels, dat doorloopt van de cabine via het woongedeelte tot in de slaapruimte achterin de camper en zo een open blik door de hele camper biedt, zonder storende contouren.

Door een verdieping van de wand in de natte cel past een led-tv tot 32″ harmonieus in het woongedeelte van de ModernComfort 580 en kunt u prima tv kijken vanuit de bestuurdersstoel.

Het moderne, rechtlijnige interieurdesign met strakke lijnen en een ietwat schuine plaatsing in de ruimte zorgt dat u van vooraan tot achteraan een vrij zicht heeft, zonder storende contouren. Bovendien heeft u zo meer plaats.


De HYMER B-klasse ModernComfort T overtuigt door de perfecte plaatsindeling en het weidse gevoel voor ruimte. De luxueuze tafel kan 360° gedraaid en zowel in de lengterichting als dwars verschoven worden.

Boven de stoelen in de cabine biedt een handig, open vak plaats aan voorwerpen, die u tijdens de rit snel bij de hand wilt hebben.


Het optionele MBUX-multimediasysteem met touchscreen van 10,25″ biedt een hoge resolute evenals talloze mogelijkheden voor communicatie en infotainment. Het systeem beschikt bovendien over een snelle navigatie op de harde schijf met een overzichtelijke 3D-weergave van kaarten en is het scherm voor de achteruitrijcamera.

 

De tot 32″ grote, optionele led-tv kan voor een perfect zicht van op elke plaats in de zitgroep flexibel geplaatst worden.

De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het standaard meubeldecor Grand Oak in combinatie met het standaard stofdesign Kitami.


De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het standaard meubeldecor Grand Oak in combinatie met het standaard stofdesign Colombo.

De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het standaard meubeldecor Grand Oak in combinatie met het standaard stofdesign Janeiro.


De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het standaard meubeldecor Grand Oak in combinatie met het optionele stofdesign Phoenix.

De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het op verzoek (zonder kosten) verkrijgbare meubeldecor Noce Cognac in combinatie met het standaard stofdesign Delfi.


De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het op verzoek (zonder kosten) verkrijgbare meubeldecor Noce Cognac in combinatie met het optionele stofdesign Grazia in Ecotech-materiaal.

De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het op verzoek (zonder kosten) verkrijgbare meubeldecor Noce Cognac in combinatie met de optionele textiellederen stofcombinatie Creola.


De zitgroep in de HYMER B-klasse ModernComfort 580 – hier weergegeven in het op verzoek (zonder kosten) verkrijgbare meubeldecor Noce Cognac in combinatie met het optionele stofdesign Grigio in volledig leder.

De cleane look van het interieur wordt beklemtoond door de vlakke vloer in het woongedeelte, die in het hele voertuig met indirecte verlichting in de plint geaccentueerd kan worden.


De plintverlichting is een onderdeel van de optionele sfeerverlichting, zorgt in het donker voor indirecte verlichting en een aangename sfeer.

Slaapvoorziening

De eenpersoonsbedden in lengterichting achterin beschikken over een ruim ligoppervlak en zijn uitgerust met koudschuimmatrassen met meerdere zones, inclusief hoogwaardige matrasbeschermhoes, voor een verkwikkende en comfortabele nachtrust. Hier te zien met het optionele eenpersoonsbed van 2,15 m lang. Standaard beschikt de slaapruimte over een HYMER dakluik van helder glas, dat voor licht en frisse lucht zorgt.


Het queensbett van de HYMER B-klasse ModernComfort T 690 bezorgt dankzij een ligoppervlak van 185/195 x 150 cm twee personen een aangename slaapplaats. Links en rechts van het bed bevindt zich een ruime kledingkast voor uw favoriete vakantiegarderobe.

De ruime dakbergkasten aan het hoofdeinde van de bedden achterin bieden een heleboel plaats voor kleren, handdoeken, bedlinnen of leesmateriaal. De leeslampen brengen licht in het donker en kunnen afzonderlijk ingesteld worden.

Het bed achterin werd omgebouwd tot een groot ligoppervlak en is via het nieuw ontwikkelde, opklapbare trapje gemakkelijk te bereiken. De grote, comfortabele treden passen bij de vloer en beschikken over een antisliplaag.


Uw vakantiegarderobe bergt u schoon en netjes op in de kledingkast tot aan het plafond, met kledingstangen en een plank.

Een bijzonder hoogtepunt is het optionele, trapeziumvormige extra kussen met blad, dat uitgenomen kan worden en perfect in het gat tussen de matrassen past. Zo maakt u van de eenpersoonsbedden in een handomdraai en gezellig ligoppervlak voor twee.

Dankzij verschillende opties kan de Hymermobil B-klasse ModernComfort individueel aan uw eigen wensen aangepast worden: de eenpersoonsbedden in lengterichting in de indeling 580 zijn naast de klassieke afmeting van 192 cm x 86 cm ook beschikbaar met een lengte van 2,15 m, erg opvallend in een voertuig van minder dan 7 m.


Onder de eenpersoonsbedden in lengterichting achterin het voertuig bevindt zich aan beide kanten een grote kledingkast. De kast is gemakkelijk via een deur of de opklapbare lattenbodem te bereiken.

Aan één kant heeft de kledingkast een kledingstang, waaraan de kleding netjes en ordelijk aan kleerhangers opgehangen kan worden. De kast ertegenover heeft een plank, waardoor alles ordelijk en overzichtelijk blijft.

Elk hoekje is prima benut: ook in het meubel onder de bedverlenging van het eenpersoonsbed in lengterichting is opbergruimte in de vorm van een kastje met planken.


Brede, slipvrije treden garanderen achterin een veilige toegang tot de eenpersoonsbedden in lengterichting. De treden verbergen extra opbergruimte om in het voertuig geen plaats te verspillen.

Aan het hoofdeinde tussen beide eenpersoonsbedden in lengterichting heeft u bedlectuur altijd bij de hand in een praktische opbergzak voor accessoires.


Het standaard dakluik van helder glas zorgt in de slaapruimte van de Hymermobil voor licht en frisse lucht.

De kleppen van de dakbergkasten aan het voeteinde van de eenpersoonsbedden in lengterichting gaan ver open, zodat de kasten overzichtelijk en perfect toegankelijk zijn.

Optioneel kunt u voor de slaapruimte een tweede led-tv met geïntegreerde luidsprekers, DVD-speler, HYMER-smart-multimediasysteem en Bluetooth bestellen. Als deze niet wordt gebruikt, verdwijnt hij geruisloos achter de dakbergkast.


Voor alle indelingen, behalve 580, is optioneel een elektrisch neerlaatbaar tweepersoonsbed boven de zitgroep verkrijgbaar. Het bed is gemakkelijk te bereiken via een aluminiumladder, die voor de veiligheid in het bed gehangen kan worden.

Keuken

Een koelkast van 142 l met vriesvak houdt ook gevoelige levensmiddelen knapperig en vers. De schuine lijn in de meubelplaatsing komt ook terug in details, zoals in de kleppen van de dakbergkasten, en zorgt zo voor een individueel design dat erg herkenbaar is.


De harmonieuze keuken beschikt over een grote dakbergkast en extra brede laden, die vrij in te delen zijn en veel opbergruimte voor kookgerei en proviand bieden. De keukenladen sluiten zacht en stil dankzij de handige Servo-Soft-sluiting.

Dankzij de werkbladuitbreiding heeft u een voldoende groot werkvlak, ondanks het gebruik van de spoelbak en het fornuis. De standaard vuilnisbak in de keukenlade kan bij gebruik handig aan de buitenkant van de lade gehangen worden, zodat hij steeds beschikbaar is. In de handige inhangrichel aan de wand van de koelkast kunt u flexibel kleerhaakjes ophangen.

Sanitaire voorziening

De comfortabele badkamer van de HYMER B-klasse ModernComfort is optisch in twee gedeeld: aan de ene kant de ruime douche met een stahoogte tot 1,94 m, aan de andere kant een banktoilet en de geïntegreerde wastafel met ernaast een open kastje.

In de badkamer kunnen talrijke verzorgingsproducten overzichtelijk en dankzij de spanband ook veilig worden opgeborgen. In een hoog vak vindt u plaats voor shampoo, haarlak e.d.

De badkamerkasten zijn vlak in de wand ingebouwd en ogen modern en rechtlijnig.


Ook rechts naast de badkamerdeur is in de ietwat schuine wand een kastje geïntegreerd, waarin de voorwerpen met spanbanden veilig vastzitten.

Ook in de wand naast het banktoilet heeft u in het daar geïntegreerde opbergvak uw wc-lectuur altijd bij de hand.

In de grote spiegel aan de binnenkant van de badkamerdeur kunt u uw outfit nog snel controleren voor u het voertuig verlaat. Aan de vele haakjes in de badkamer is er altijd plaats voor handdoeken, badmantels enz.


Een in de douche geïntegreerde lichtbalk verschaft de badkamer van de Hymermobil B-klasse ModernComfort licht en een aangename sfeer.

 


HYMER B-Klasse MC T 550

 prijs € 86.590,-
opbouwmaten 699×229 CM
slaapplaatsen 2 + 3 (O)
360º view BekijkHYMER B-Klasse MC T 580

 prijs € 86.590,-
opbouwmaten 699×229 CM
slaapplaatsen 2 + 1 (O)
360º view BekijkHYMER B-Klasse MC T 600

 prijs € 89.340,-
opbouwmaten 719×229 CM
slaapplaatsen 2 + 3 (O)
360º view Bekijk


 


HYMER B-Klasse MC T 680

 prijs € 91.390,-
opbouwmaten 739×229 CM
slaapplaatsen 2 + 3 (O)
360º view BekijkHYMER B-Klasse MC T 690

 prijs € 91.390,-
opbouwmaten 739×229 CM
slaapplaatsen 2 + 3 (O)
360º view Bekijk

Alle technische gegevens

 

Chassis B-MC T 550
Standaard chassis MB Sprinter 314 CDI – FWD
Meerprijs chassis MB Sprinter 414 CDI – FWD
Basis motor 2,2
kw (PK) 105 (143)
Emissienorm EURO VI-D
Totale lengte ca. cm 699
Opbouw breedte ca. cm h) 219
Totale breedte ca. cm i) 229
Binnen breedte ca. cm 212
Totale hoogte ca. cm g) 296
Stahoogte in woongedeelte ca. cm 198
Wielbasis ca. mm 3900
Massa in rijklare toestand ca kg 2910
Maximale belading ca. kg c), *) 590
Technisch toegestane maximum massa kg 3500
Toelaatbaar aanhangwagengewicht geremd kg e), ***) 2000
Toelaatbaar aantal personen d), k) 4 – 5
Isolatie vloer / wand mm 41 / 34 / 34
Binnenwerkse maat bergruimte-/garagedeur resp. -klep B x H cm 90 x 123
Beddenmaat voor L x B ca. cm 188 x 130 – 105
Beddenmaat achter L x B ca. cm 205 x 142
Beddenmaat midden L x B ca. cm 200 x 110 – 72
Slaapplaatsen 2 – 5
Badkamer B x D ca. cm 125 x 85
Kledingkast B x D x H ca. cm 35 x 55 x 188
Keuken B x D x H ca. cm 93 x 98 x 93
Koelkast incl. vriesvak, inhoud ca. l 142
Kachel type warm waterverwarming / warme lucht, 6 kW / 6 kW
Gasvoorraad kg 11 / 11
Vers waterverzorging ca. l 180
Waterverzorging (tijdens het rijden) ca. l 20
Afvalwatertank ca. l 150
Opbouw accu Ah 95 AGM #O#
135 / 270 Lithium #O#
Stopcontacten 12 V 2 – 5
Stopcontacten 230 V 5 – 9
Stopcontacten USB 4

 

Standaard uitrusting

 

Chassis
Mercedes-Benz Sprinter 3,5 t – 314 CDI – 105 KW/143 PK – Euro VI-D
Basis
Buitenkleur cabine wit / opbouw wit
Buitenkleur cabine wit / opbouw wit
Buitenkleur cabine wit / opbouw wit
SLC chassis (Super Light Chassis)
6 versnellingen
65 l brandstoftank
22 l AdBlue tank
Geluidsmaatregelen Mercedes: isolatie van de motorruimte en bodemplaat
Comfort veiligheidschassis
Spatlappen achteras
Dagrijverlichting geïntegreerd in koplampen
16″ originele wieldoppen
Schakelaar automatische verlichting
Elektrische verstel- en verwarmbare buitenspiegels
Elektrische ramen en centrale portiervergrendeling cabine
Airbag voor bestuurder en bijrijder
Bekerhouders bij bestuurders- en bijrijdersstoel
Keyless Start (Start-Stop-knop voor eenvoudige start)
ABS (anti blokkeer systeem) / ASR (anti slipregeling) / EBV (elektronische remkrachtverdeling) en ESP (elektronische stabiliteit programma)
Zijwind assistent
Versterkte dynamo incl. laadbooster
Warme lucht bijverwarming elektrisch
Exterieur
Aansprekende, moderne buitenoptiek door de ronde opbouwvorm in aluminium gladde plaat
Elektrische opstap, 1-trede
Exclusieve HYMER multifunctionele achterlichten in LED hybride technologie
Garage draaglast tot 350 kg (optioneel 450 kg). Houd rekening met de aslasten.
Grote garagedeuren in rijrichting rechts en links
Groot bergvak met toegang van buitenaf incl. extra diep vak in de vloer met toegang van binnen
Optimale isolatie door de betrouwbare PUAL bouwwijze met geschuimde wanden en dak (34 mm wand- en dak dikte) en kaderramen
Premium hightech opbouw: alu/alu PUAL-sandwich voor optimale isolatie (volledig verlijmd zonder koudebruggen, 100% houtvrij)
60 cm maxi ingangsdeur
Verwarmbare dubbele bodem incl. opbergvakken
GFK lichtgewicht vloer met XPS-isolatie
Gordijn in cabine uit hoogwaardige plissé stof
Dakluik met helder glas 40 x 40 cm met verduistering en hor boven bed(den) achter
Dakluik met melkglas 40 x 40 cm met verduistering en hor in badkamer
Panorama dakluik 80 x 50 cm, dubbelschalig met LED verlichting (in woongedeelte)
Interieur
Mercedes Benz Originele comfort stoelen in woonruimtestof overtrokken
Zitgroep voor met 2 geïntegreerde 3-punts gordels
Bekleding & Decor
Meubeldecor Grand Oak
Bekledingsstof Janeiro
Bekledingsstoffen: Colombo, Cusco, Delfi, Janeiro, Kitami, Milos
Wonen, Slapen & Verlichting
Functionele integratie meubelelementen
Meerzone koudschuim matras incl. hoogwaardige toplaag (bewerkt) voor ventilatie, bed achter
Modern binnendesign met rechte lijnen
Optimale indeling met een royale ruimtebeleving
Complete binnenverlichting in LED
LED kastverlichting
LED voortentlamp
Keuken
Servo-Soft-sluitingen in keukengedeelte
Extra brede, vrij indeelbare keukenladen
142 l Smart-Tower koelkast
Extra diepe spoelbak met afdekking/snijplank en hoge kraan
Groot kooktoestel met glazen afdekking en bedieningsknoppen aan voorzijde
Installatie & Techniek
6 kW warme luchtverwarming en warm waterboiler
LCD bedieningspaneel voor de verwarming, iNet ready
Warme luchtverwarming in slaapgedeelte achter apart bedienbaar
Extra diepe gaskast voor eenvoudige wisseling van gasflessen
Accu met groot vermogen 12 V 95 Ah AGM
20/180 l vers watertank, geïsoleerd en verwarmbaar
150 l afvalwatertank, geïsoleerd en verwarmbaar
Multimedia
Radio-/TV voorbereiding incl. 12 V en 230 V stopcontacten, 2 luidsprekers in cabine, 2 luidsprekers bij bed voor, 2 luidsprekers achter, radio- en DVB-T2 antenne

 

Extra uitrusting

 

Chassis
Mercedes-Benz Sprinter 3,5 t – 317 CDI – 125 KW/170 PK – Euro VI-D
Mercedes-Benz Sprinter 4,43 t – 414 CDI – 105 KW/143 PK – Euro VI-D
Mercedes-Benz Sprinter 4,43 t – 417 CDI – 125 KW/170 PK – Euro VI-D
Gewichtsvariant (toelating) 3.880 kg (bij Mercedes-Benz Sprinter 414/417 CDI)
Gewichtsvariant (toelating) 4.500 kg (bij Mercedes-Benz Sprinter 414/417 CDI)
Gewichtsvariant 3.500 kg (bij Mercedes-Benz Sprinter 414/417 CDI)
Basis
Buitenkleur cabine in zwart-grijs
Buitenkleur cabine metallic (Iridium zilver, Obsidian zwart, Tenorit grijs)
Buitenkleur opbouw Crystal zilver metallic incl. gespoten alkoof
Buitenkleur cabine in (metallic) Iridium zilver
Buitenkleur cabine in (metallic) Obsidian zwart
Buitenkleur cabine in (metallic) Tenorit grijs
Automatische versnellingsbak 9G-TRONIC incl. Hold-functie
92 l brandstoftank
Radiator grille in chroom
LED high-performance koplampen
Mistlampen incl. statisch bochtenlicht
Regensensor
Voorbumper, aanbouwdelen en frame grille in voertuigkleur gespoten
Verwarmbare voorruit
Wet Wiper systeem (ruitenwissers met geïntegreerde sproeiers)
Mercedes-Benz originele 16″ lichtmetalen velgen (zwart) met 4-seizoenenbanden
Mercedes-Benz originele 16” lichtmetalen velgen (zilver) met 4-seizoenenbanden
Mercedes-Benz originele 17” lichtmetalen velgen (zilver) met zomerbanden
Halfautomatische airco Tempmatik
Volautomatische airco THERMOTRONIC incl. regensensor (meerprijs op halfautomatische airco)
Stuurwiel met lederen bekleding (bij automatische versnellingsbak)
Stuurwiel en pook (bij hand versnellingsbak) met lederen bekleding
Stoelverwarming voor Mercedes-Benz Originele stoelen
Cruise control Mercedes-Benz incl. multifunctioneel stuurwiel
Actieve afstand assistent DISTRONIC+ incl. multifunctionele toetsen op stuurwiel (meerprijs t.o.v. cruise control)
Attentie assistent
Actieve spoor assistent
Versterkte vooras
Bijverwarming (ondersteunt de standaard verwarming bij het verwarmen van het voertuig)
Warmtewerend glas in voorruit met bandfilter bovenaan
Grootlicht assistent
Exterieur
Luifel met adapter, behuizing wit of zilver, 400 x 250 cm (lengte x uitval)
Trekhaak
Dakreling met ladder en geribbelde aluminium dakplaat
GFK dakbekleding
Comfort ingangsdeur met raam, verduistering, geïntegreerde prullenbak en 2-voudige vergrendeling
Comfort steunen achter (2 stuks)
Chassisverlenging incl. 450 kg draaglast garage
Fietsenrek voor 3 fietsen, max. draaglast 60 kg
Fietsenrek voor 4 fietsen, max. draaglast 60 kg
Motorrek, vast, ook te gebruiken voor 2 fietsen
Veiligheidsslot voor woonruimte ingangsdeur
Elektrische ventilator voor dakluik met functie aan- en afvoer bij keuken
Panorama dakluik 80 x 50 cm, dubbelschalig met LED verlichting boven bed achter
Uitzetraam achter in rijrichting links incl. verduistering en hor
Raam in ingangsdeur met verduistering en geïntegreerde prullenbak
Luifel met adapter, behuizing zilver 400 x 250 cm (lengte x uitval)
Luifel met adapter, behuizing wit, 400 x 250 cm (lengte x uitval)
Interieur
Pilotenstoelen in woonruimtestof, draai-/in hoogte verstel- en kantelbaar met 2 armleuningen
Stoelverwarming en lendesteun voor pilotenstoelen
ISOFIX – bevestiging kinderstoeltje voor zitbank woonruimte
Lade en opbergvak voor hoofdsteunen in de zitgroep
5e zitplaats met heupgordel in de zitbank aan rechterzijde (rijrichting rechts)
Vouwverduistering voor cabine
Buitendouche in de garage
Geribbelde vloer en viltbekleding in garage achter
Isolatiemat voor voetenruimte cabine, los bijgelegd
Scheidingsgordijn voor cabine, isolerend en dubbellaags gestikt
Bekleding & Decor
Meubeldecor Noce Cognac
Bekledingsstof Colombo
Bekledingsstof Cusco
Bekledingsstoffen: Cristallo, Milano, Phoenix
Bekledingsstof Delfi
Bekledingsstof Grazia (Eco Tech Material)
Bekledingsstof Kitami
Bekledingsstof Milos
Lederuitvoeringen: Grigio, Napoli, Tortora
Textilleder- / bekledingsstoffen: Creola, Dalana
Tapijtset Laguna/Samona voor cabine en woongedeelte, los bijgelegd
Tapijtset Samona
Bekledingsstof Cristallo
Bekledingsstof Phoenix
Bekledingsstof Milano
Textilleder-/bekledingsstof Creola
Textilleder-/bekledingsstof Dalana
Lederuitvoering Tortora
Lederuitvoering Napoli
Lederuitvoering Grigio
Tapijtset Laguna (los bijgelegd)
Wonen, Slapen & Verlichting
Comfort L-zitgroep met loungebekleding, in lengte-/breedte verschuifbare tafel en 2 geïntegreerde 3-punts gordels
Slaapsysteem met schotellattenbodem voor bed(den) achter
Neerlaatbaar tweepersoonsbed boven de zitgroep met koudschuim matrassen (elektrische uitvoering), geïntegreerd in dak
Bedombouw comfort L-zitgroep incl. extra kussen en neerlaatbare tafelvoet
Bedombouw voor zitgroep incl. extra kussen en neerlaatbare tafel
Ambiance verlichting incl. plintverlichting en verlichting highlights
Hoeslaken bed achter
4 kussens met overtrek
Keuken
Kook-/ovencombinatie
Badkamer
Houten douchevlonder
Installatie & Techniek
Warm waterverwarming (incl. booster in cabine)
6 kW warme lucht verwarming met 1.800 Watt elektro elementen en warm waterboiler
iNet Box (besturing warme luchtverwarming en dakairco per app evenals weergave voertuig gegevens)
Automatische omschakeling gasflessen met Crash Sensor en EisEx
Gasfilter voor automatische omschakeling gasflessen
Gasstopcontact buiten met afsluitkraan
Tweede opbouwaccu (95 Ah AGM) incl. extra lader 18 A
Derde woonruimte accu HYMER-Smart-Battery-System (135 Ah lithium)
HYMER-Smart-Battery-System (135 Ah lithium) incl. extra oplader 18 A en accu computer
Zonnepanelen 2 x 90 W met MPPT regelaar met display
4 x 230 V / 3 x 12 V / 2 x dubbele USB extra stopcontacten (incl. keukenwand bekleding)
Dakairco 2.400 W
Toiletontluchting
Voorbereiding warmtewisselaar Mercedes-Benz
Derde opbouw accu (95 Ah AGM)
Warmtewisselaar voor warm waterverwarming
Omvormer 12 V naar 230 V, 1800 Watt met voorrangsschakelaar
Warm waterverwarming garagevloer
Multimedia
Mercedes-Benz MBUX 7″ multimedia systeem met multifunctionele toetsen aan stuurwiel, DAB, touchscreen en achteruitrijcamera
Mercedes-Benz MBUX 10,25″ multimedia systeem met multifunctionele toetsen aan stuurwiel, DAB, touchscreen en achteruitrijcamera
Navigatie voor Mercedes-Benz MBUX 7″ multimedia systeem
22″ of 32″ TV houder
22″ LED TV met geïntegreerde luidsprekers, afstandsbediening, DVD-station, HYMER Smart multimedia systeem met bluetooth (DVB-T/C, DVB-S2)
32″ LED TV met geïntegreerde luidsprekers, afstandsbediening, DVD-station, HYMER Smart multimedia systeem met bluetooth), DVB-T/C, DVB-S2)
LED TV 22″ in slaapgedeelte, incl. geïntegreerde luidsprekers, DVD-station, DVB-T/C, DVB-S2, bekabeling en wandhouder
Satelliet schotel (platte versie), zonder receiver
Satelliet schotel digitaal 80 cm, zonder receiver
Satelliet schotel digitaal 80 cm met Twin LNB
Pakketten
Chassis comfort pakket Mercedes-Benz 1****
Style pakket Mercedes-Benz halfintegraal****
Comfort plus pakket 5
Rij assistentie pakket****
Rij assistentie pakket plus****
Wooncomfort pakket 4
Elektro pakket XL
Elektro pakket Lithium
B-Klasse MC T Winter pakket****

Fotogalerij HYMER B-Klasse ModernComfort T

Brochure

Rustig alles nog een keer doornemen? Download dan de brochure!

Kunnen we u helpen?

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u extra informatie? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

stel uw vraag!
scroll omhoog